Om du misstänker att du har hittat en hasselsnok, skynda dig att ta en bild om du har möjlighet!. Det är inte alltid helt lätt att i stridens hetta avgöra om det är en hasselsnok eller ej, varför bild är viktigt! Jag har träffat på många som hemskt gärna vill se en hasselsnok, och därför helt ärligt tycker att det är hasselsnokar de träffar på (vilket ofta blir till huggorm när jag kommer dit eller få se en bild).

En annan viktig aspekt med foto är att varje individ har ett unikt mönster på nacken. Det går med andra ord att känna igen enskilda individer.

Lägg upp din observationartportalen. Om du inte har möjlighet att göra det så maila mig uppgifter om koordinater och datum (beskrivning av lokal, väder, klockslag samt vad hasselsnoken ifråga pysslar med för tillfället tages också tacksamt emot) så lägger jag in observationen.

Du får gärna maila mig i vilket fall, alltid roligt med nya observationer! :-) Det är också stor chans att just din observation innebär en ny lokal för arten, då man har så dålig koll på den. Får du med en bild kan jag kanske också tala om kön och ålder.